Ny sportslig struktur i Gentofte Badminton Klub

Efter fem måneders arbejde kan bestyrelse og GBK ambassadøren nu afsløre en ny, forbedret sportslig struktur i den hæderkronede klub.

Fra sæsonen 2020/2021 vil ansvaret for klubbens sportslige linie blive varetaget af én cheftræner og ikke som hidtil af to cheftrænere.    I videoen her på siden kan du høre mere om beslutningen og møde den nye cheftræner for hele GBK. 

Arbejdet med at beslutte den fremtidige retning har stået på i længere tid..

Om baggrunden for den nye sportslige struktur siger GBK ambassadør Jim Laugesen følgende:
“Som et resultat af klubbens mangeårige fokus på at skabe et ekseptionelt stærkt trænerteam, har Gentofte i indeværende sæson oplevet en markant fremgang på spillersiden.   Og vi forventer at endnu flere ungdoms- og seniorspillere skifter til Gentofte henover de kommende måneder.

Derfor synes bestyrelsen og jeg at tiden var rigtig til at sætte vores sportslige struktur under lup.  Det sportslige ansvar har hidtil været fordelt på en cheftræner for ungdom og en cheftræner for elite senior. 

Vi fik relativt hurtigt identificeret en række ulemper med den eksisterende struktur. Samtidig stod det klart at en ny struktur kan give os en række fordele. Særligt i forhold til at det er én person, og ikke to eller flere, der udformer den røde tråd i træningsplaner og den sportslige linie. 

Et af klubbens mål er at levere flere landsholdspillere. For at kunne gøre det, er det bydende nødvendigt at vi har en stærk ungdomsafdeling, der integrerer gnidningsfrit med elite senior gruppen. Og netop her kunne vi se at det ville være fordelagtigt at have én cheftræner og ikke to eller flere. 

Det er en af grundene til at vi valgte at ændre den sportslige struktur. Næste step var så at finde den bedst egnede person til jobbet. En person, der både kunne videreudvikle vores stærke ungdomsafdeling, men som samtidig også kunne tage ansvar for at videreudvikle vores senior træningsmiljø. 

Ny cheftræner med lang erfaring, teoretisk ballast og de rette værdier
Gentofte har valgt en ansætte en cheftræner, der både har den teoretiske ballast, men også gennem mere end 10 år har erfaring fra arbejdet med unge badmintonspillere.

Samtidig er det en person, der 100% slutter op om Gentoftes værdier. En person, der er enig i at GBK aldrig skal blive en klub, der køber spillere til holdkampe. Men en klub, der udvikler spillere selv og samtidig tiltrækker spillere der søger et godt og sundt badmintonmiljø, hvor de kan udvikle sig. 

Og den person er Frank Larsen, der til dato har fungeret som cheftræner for ungdom i Gentofte Badminton Klub.  Udover trænergerningen i Gentofte er Frank desuden landstræner for U17 . 

Frank har været tilknyttet Gentofte i over 10 år. Han har været med til at udvikle GBKs fantastiske team af ungdomstrænere.  Og nu er han klar til at tage det sportslige ansvar for hele Gentofte Badminton Klub.

Vi glæder os til dette udvidede samarbejde med Frank Larsen. 

Samtidig siger vi tak for en god indsats til ESU cheftræner Scott Evans, der stopper som træner i GBK nu.  Mere om det i et kommende opslag. 

Jim Laugesen og bestyrelsen i Gentofte Badminton Klub.