Ny sportslig struktur i Gentofte Badminton Klub

Efter fem måneders arbejde kan bestyrelse og GBK ambassadøren nu afsløre en ny, forbedret sportslig struktur i den hæderkronede klub.

Fra sæsonen 2020/2021 vil ansvaret for klubbens sportslige linie blive varetaget af én cheftræner og ikke som hidtil af to cheftrænere.    I videoen her på siden kan du høre mere om beslutningen og møde den nye cheftræner for hele GBK. 

Arbejdet med at beslutte den fremtidige retning har stået på i længere tid..

Om baggrunden for den nye sportslige struktur siger GBK ambassadør Jim Laugesen følgende:
“Som et resultat af klubbens mangeårige fokus på at skabe et ekseptionelt stærkt trænerteam, har Gentofte i indeværende sæson oplevet en markant fremgang på spillersiden.   Og vi forventer at endnu flere ungdoms- og seniorspillere skifter til Gentofte henover de kommende måneder.

Derfor synes bestyrelsen og jeg at tiden var rigtig til at sætte vores sportslige struktur under lup.  Det sportslige ansvar har hidtil været fordelt på en cheftræner for ungdom og en cheftræner for elite senior. 

Vi fik relativt hurtigt identificeret en række ulemper med den eksisterende struktur. Samtidig stod det klart at en ny struktur kan give os en række fordele. Særligt i forhold til at det er én person, og ikke to eller flere, der udformer den røde tråd i træningsplaner og den sportslige linie. 

Et af klubbens mål er at levere flere landsholdspillere. For at kunne gøre det, er det bydende nødvendigt at vi har en stærk ungdomsafdeling, der integrerer gnidningsfrit med elite senior gruppen. Og netop her kunne vi se at det ville være fordelagtigt at have én cheftræner og ikke to eller flere. 

Det er en af grundene til at vi valgte at ændre den sportslige struktur. Næste step var så at finde den bedst egnede person til jobbet. En person, der både kunne videreudvikle vores stærke ungdomsafdeling, men som samtidig også kunne tage ansvar for at videreudvikle vores senior træningsmiljø. 

Ny cheftræner med lang erfaring, teoretisk ballast og de rette værdier
Gentofte har valgt en ansætte en cheftræner, der både har den teoretiske ballast, men også gennem mere end 10 år har erfaring fra arbejdet med unge badmintonspillere.

Samtidig er det en person, der 100% slutter op om Gentoftes værdier. En person, der er enig i at GBK aldrig skal blive en klub, der køber spillere til holdkampe. Men en klub, der udvikler spillere selv og samtidig tiltrækker spillere der søger et godt og sundt badmintonmiljø, hvor de kan udvikle sig. 

Og den person er Frank Larsen, der til dato har fungeret som cheftræner for ungdom i Gentofte Badminton Klub.  Udover trænergerningen i Gentofte er Frank desuden landstræner for U17 . 

Frank har været tilknyttet Gentofte i over 10 år. Han har været med til at udvikle GBKs fantastiske team af ungdomstrænere.  Og nu er han klar til at tage det sportslige ansvar for hele Gentofte Badminton Klub.

Vi glæder os til dette udvidede samarbejde med Frank Larsen. 

Samtidig siger vi tak for en god indsats til ESU cheftræner Scott Evans, der stopper som træner i GBK nu.  Mere om det i et kommende opslag. 

Jim Laugesen og bestyrelsen i Gentofte Badminton Klub.   

Etiket:

Ingen træning og anden aktivitet i GBK indtil videre

Bestyrelsen i Gentofte Badminton Klub har truffet beslutning om at aflyse alle badminton aktiviteter i hallen. Det gælder både træning og baneleje. 

Her er ordlyden af den meddelelse, der via email er sendt ud til alle medlemmer samt delt på Facebook og andre sociale medier. 

GBK lytter også til Regeringens udspil omkring COVID-19 (Corona-virus), og bestyrelsen har truffet den beslutning, at alle GBK-aktiviteter i hallen aflyses fra fredag den 13. marts og indtil videre.

Det drejer sig om al træning samt udlejede baner (døren er låst).

Vi vil løbende holde et vågent øje med situationen og sker der ændringer af den ene eller art, vil ny info blive udsendt.

Bestyrelsen håber på din forståelse !
Etiket:

Indkaldelse til generalforsamling

Så er det tid til generalforsamling i Gentofte Badminton Klub. Det sker på klubbens adresse torsdag den 4. juni 2020 fra kl. 19:30. 

Du kan se og downloade agenda for mødet her

Udover spillerudvalgsberetningerne, vil du på generalforsamlingen også få en gennemgang af regnskab og budget.

Desuden er der valg til bestyrelsen, hvor posterne for hhv. næstformand, ESU formand, USU formand og PSU formand er på valg. 

Du kan også melde din interesse på Facebook her

GBK Cafe’en vil naturligvis være åben. Vel mødt!

Tillykke til Victor Kauffmann og Christopher Vittoriani :)

Gentofte U17 spillerne Victor Kauffmann og Christopher Vittoriani er af Badminton Danmark udtaget til at deltage i U19 German Open og Dutch Open. 

Begge turneringer har højeste ranking blandt europæiske U19-turneringer og har deltagelse af de bedste asiatiske spillere.

Tillykke med udtagelsen til de to dygtige Gentofte spillere. 

Fra Gentofte Badminton Klub deltager desuden U19 spiller Jacob Hjorth i U19 German Open. 

USU takker for et fantastisk 2019:)

Tak for 2019 – læs mere her 🙂

 

Pigetræning i Gentofte med Debbie Lynch

pigetræning badminton
GBK sætter fokus på pigerne i badminton

Pigetræning med Debbie Lynch i Gentofte Badminton Klub

I GBK ønsker vi at sætte ekstra fokus på vores badmintonpiger. Derfor tilbyder vi –  i samarbejde med Debbie Lynch fra Girls in Sport – nu en enestående mulighed for at deltage i 3 x pigetræning, med fokus på spillerne i U9 / U11 og U13 (førsteårs).

Der vil være fuld skrald i Gentofte Badminton Klubs hal. Alle badmintonspillere som er let øvet og opefter er meget velkomne.

Debbie Lynch har mange års erfaring som træner med speciale i træning og udvikling af piger.

Tilmelding her via Facebook

Det koster kun 100 kr. at deltage per gang og de skal betales via Mobilepay til Debbie Lynch mobil 31 51 70 65.
Der er 10 pladser på disse træninger. Tilmelding efter først til mølle princippet,  dog senest fredag d. 10 januar

Ansvarlig træner Debbie Lynch fra Girls in Sport

Etiket: ,

Gentofte er årets ungdomsklub i København

Årets ungdomsklub i badminton København
Årets Ungdomsklub 2019 – her er et meget lille udsnit af Gentoftes
ungdomspillere, trænere og frivillige

Årets ungdomsklub i Københavnskredsen 2019 hedder Gentofte Badminton Klub. Klubben blev kåret i forbindelse med KM 2019 finalerne, der fandt sted i Skovshoved Badminton Klub. 

Årets ungdomsklub i Københavnskredsen blev valgt fordi

Badminton i København skriver om udnævnelsen:

Gentofte får prisen, fordi de har ydet en stor indsats i ungdomsafdelingen i 2019, som har været kendetegnet af:

🏸 Fokus på elite OG bredde
🏸 Stor spiller tilgang på pigesiden
🏸 Et stærkt træningsmiljø
🏸 Hjælp til økonomiske svage familie
🏸 Integration af spillere med anden etnisk baggrund

Gentofte skal videre – til glæde for alle ungdomsspillere
I Gentofte hviler vi ikke på laurbærrene. Klubben vil fortsætte med at styrke det stærke træningsmiljø for spillere i alle aldre og på alle niveauer. 

Konkurrencen blandt klubberne er tiltagende medens medlemstilgangen generelt er faldende. Det er derfor bydende nødvendigt at GBK kan tilbyde det bedste træningstilbud sammen med et attraktivt foreningsliv. 

Gentofte sætter en ære i at rumme både de ambitiøse elite ungdomsspillere og de mange breddespillere. 

Klubben glæder sig til at dyste med andre klubber om at blive Årets Ungdomsklub i Danmark 2019. 

Se hvad Frank Larsen, cheftræner for ungdom i Gentofte, siger om træningsfilosofien i Gentofte Badminton Klub

Etiket: , ,

Gentofte Badminton Klub har fået en ambassadør

Hør Jim Laugesen fortælle om badminton, klub, loyalitet og penge

Med det formål at styrke og fortsat udvikle klubben i alle sammenhænge, har bestyrelsen udnævnt Gentofte Badminton Klubs første officielle ambassadør. Se video her

GBKs første officielle ambassadør er Jim Laugesen.

Efter cirka 30 års tilknytning til klubben, har “Lauge” allerede sat et kraftigt aftryk på klubben og dens nutidige DNA.
I GBK har han været rundt om det meste. Både som spiller og træner. Men også som en bærende kraft i udviklingen af klubbens sociale kompetencer.

Desuden er Jim Laugesen en af de mest insisterende fortalere for badmintonsporten og dens udbredelse. 
Har man én gang hørt Jim fortælle om hans syn på badminton, er man ikke i tvivl om at han er en inkarneret badmintonelsker.  Det kommer både Gentofte Badminton Klub og alle andre badmintonfans til gode. 

Badmintonverdenen  – og TV2 Sport hvor Jim ofte kommenterer live – er heldig at have en så passioneret talsmand for sporten. 

Laugesen brænder helt enkelt stadig for den sport, der har givet ham så meget. Og han er stærkt motiveret for at give tilbage. 

I videoen her kan du høre Jim fortælle om hans syn på klub, loyalitet, penge og fremtiden. 

Jim vil i tiden fremover deltage i forskellige projekter, der har til formål at forbedre og udvikle Gentofte Badminton Klub Et af disse områder er at sikre at GBK til enhver tid kan tilbyde et uovertruffet trænings-miljø. For det er netop kvalitet i træningen og evnen til at udvikle spillere, der altid har været en spids kompetance i GBK. 

Som ambassadør for Gentofte Badminton Klub forventes det at Jim vil præge emner internt i klubben og være en god repræsentant for klubben og dens værdier.  Det er her særligt vigtigt at ambassadøren bidrager i sammenhænge, der kan medvirke til at udvikle klubben og dens fundament. 

I Gentofte Badminton Klub glæder vi os til et fornyet samarbejde med Jim Laugesen

Etiket: ,

3 badmintontips der kan gøre dig bedre

Badmintontips fra Mads Christophersen, Gentofte Badminton Klub

Hvad kræves for at blive en bedre badmintonspiller? I denne video får du 3 gode tips fra Gentofte spilleren Mads Christophersen. 

Mads er en hårdtarbejdende badmintonspiller, der bestemt ikke er kommet sovende til hans resultater. Selv siger han at han som ungdomsspiller ikke var et kæmpe badmintontalent. Men at han er blevet et træningstalent. 

Mads kom til Gentofte Badminton Klub i 2016 netop fordi han gerne ville udfordres mere i træningen. 

Gennem fokus på udvikling og målrettet træning har Mads Chripstophersen udviklet sig til at blive en af de dygtigste single spillere i Danmark.  

Mads nærmer sig top 100 på verdensranglisten. I 2019 har han f.eks. vundet  Yonex Polish International og den første Grand Prix Circuit i Danmark. 
 
Til daglig træner han sammen med de øvrige elite seniorer i GBK. Men han deltager også på Peter Gade Academy. Her træner han ca. 2,5 time alle hverdage. 

De badmintontips som Mads fortæller om i videon er tips som alle kan bruge uanset alder og niveau. 

GBK på Instagram

Få flere historier, tips og tricks på Instagram

 

Etiket: , ,

Ugens senior resultater i Gentofte Badminton Klub

I weekenden 21/22 september var flere GBK hold i kamp. Bl.a. spillede GBKs 2. og 3.  hold på hjemmebane i Gentofte, hvor der blev spillet med Yonex bolde
Her får du en kort opsummering af resultaterne.

Senior elite badminton – 2. division

Her Gentoftes 2. divisionshold med cheftræner Scott Evans yderst til højre

Gentofte var efter eget udsagn “underdogs” i kampen mod Skovshoved. Men på hjemmebanen i GBK var det svært at få øje på. I alle kampe gik Gentofte spillerne til opgaven med gejst, vilje og en tro på at sejren var mulig.

Og det var kun de berømte marginaler, der gjorde udslaget. Bl.a. var der et par tætte 3-sættere, hvor udfaldet sagtens kunne have været et andet. Gentofte tabte 6-7 til favoritterne fra Skovshoved.

Se kamp resultatet her
Se stillingen i 2. division pulje 1 her

Se video clips fra denne og andre kampe

Senior elite badminton – Danmarksserien

Jeppe Lehwald viser fantastisk índstilling

Gæsterne fra Lyngby ankom ubesejret til GBK hallerne qua en sejr fra første runde. Men de sprudlende Gentofte spillere var ikke i et særligt gæstfrit humør. Med fokus, godt spil og tonsvist af godt humør, besejrede GBK holdet Lyngby med hele 10-3. 

Hermed er holdet fortsat ubesejret efter to kampe. Den næste opgave er mod SAIF, der kommer på besøg i Gentofte den 5.10.2019. 

Se video clips fra denne og andre kampe
Se stillingen i 2 division

Senior badminton – KBH serien

Efter et knebent nederlag i første runde (6-7 mod BC37 Amager) skulle Gentofte forsøge at tage sæsonens første sejr. Holdet besøgte Charlottenlund, der var ubesejret efter en første runde sejr over SAIF. 

Gentofte holdet mødte op med et hold, hvor aldersforskellen mellem den yngste GBK spiller og den ældste var cirka 30 år!  Men ikke desto mindre formåede holdet at besejre Charlottenlund med 7-6.

Se kamp resultatet her
Se stillingen i KBH serien her

Veteran badminton – 40+ og 50+

Gentoftes veteran hold har også startet årets turnering. Her får du resultaterne af de seneste kampe:

40+ 4. serie pulje 1: Her tabte Gentofte 3 på udebane til NBK Amager 1

50+ 3. serie pulje 1: Gentofte 3 tabte på udebane til KBK Kbh. 1

50+ 1. serie pulje 1: Gentofte 1 tabte på udebane til Hvidovre 1

Etiket: ,
Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Follow by Email
Instagram