Gentofte Badminton spillere turneringsresultater

Videoklip fra GBKs U15E turnering, der fandt sted i weekenden

I weekenden var der Gentofte Badminton spillere på banen overalt i Danmark – og i Polen. Selvom badmintonsæsonen 2019/2020 kun lige er skudt i gang, viste Gentofte spillerne lovende takter. 

Her får du en kortfattet gennemgang af begivenhederne. Når du læser dette er det vigtigt at huske følgende:
– at trænerne i GBK først og fremmest prioriterer udvikling over resultater for ungdomsspillerne. 
– vejen til medaljer er ofte baseret på tilfældigheder p.g.a. seednings -reglerne og pulje/cup lodtrækning
– det er først sidst på sæsonen at man reelt kan aflæse udviklingen for den enkelte spiller. 

U11 – én Gentofte spiller til turnering

I Jyllinge var én GBK spiller i kamp. Vi har indtil videre valgt ikke at omtale resultater for spillere i alderskategorierne under 9 og under 11 medmindre forældrene til disse spillere anmoder os om det.  

U13 – flotte indsatser fra Gentofte spillerne

Marie Viscovich og Filippa Wellendorf fra Gentofte Badminton Klub nyder resultaterne i Lillerød U13M
Marie Viscovich (nummer 2 fra venstre mod højre) og Filippa Wellendorf (yderst til højre) fik en god turnering i U13M i Lillerød

I U13 alderskategorien havde Gentofte Badminton hele fire spillere i kamp.  De spillede to forskellige steder på Sjæland.  

I U13A i Jyllinge fik Gustav Vittoriani en flot 3. plads med hans makker Sebastian Nicolaisen fra Vanløse.  Og i single vandt Gustav to kampe i puljen, men det var lige akkurat ikke nok til at gå videre i single. 


I U13M var der gang i den hos Lillerød Badminton. Det forlyder at Gentofte spillerne ydede særdeles kvalificeret modstand. Resultaterne blev som følger:

> Christopher Kunckel var i en dynamit pulje og leverede en fremragende præstation. I single spillede Christopher to 3-sæts kampe i en jævnbyrdig gruppe. Det var akkurat ikke nok til at komme videre fra puljen. I herre double blev det til en enkelt kamp for Christopher. 

> Filippa Wellendorf fik en masse gode kampe, der resulterede i en flot 5. plads i mixed double, hvor der var 24 tilmeldte par. I single vandt Filippa  en af to kampe i puljen. Den tabte kamp var til turneringens senere nummer 3 i damesingle, Yshi Fabon,
I dame double vandt Filippa – sammen med makkeren Sarah Jeppesen fra Lillerød – en flot bronzemedalje. Flot spillet af Filippa, tillykke!

> Marie Viscovich, der skiftede til Gentofte fra Skovshoved i denne sæson, fik også en masse gode kampe i Lillerød. Marie blev #9 i mixed double udaf 24 tilmeldte par. I single vandt Marie gruppen suverænt uden at afgive sæt, men tabte i kvartfinalen til den senere vinder, Malou Pedersen fra Lillerød. 
Selvsamme Malou Pedersen var Maries makker i dame double. Og de to nappede guld medaljen efter godt spil og god fokus turneringen igennem. Tillykke til Marie med sæsonens første medalje. 

U15 – nye og gamle GBK spillere i kamp

Philip Harring, Linus Wellendorf og Edward Leander fra GBK hyggede sig i Jyllinge

Også i aldersgruppen under 15 var GBK godt repræsenteret rundt omkring på Sjælland. 

I U15A i Jyllinge havde GBK tre kamphaner på banerne. Og de hyggede sig sammen og hver for sig. 

> Linus Wellendorf
der nu officielt har skiftet fra Skovshoved til GBK, spillede nogle gode kampe i puljen, men gik ikke videre. Dejligt at se at Linus igen prøver kræfter med single og gør det rigtig godt. 

> Philip Harring spillede også nogle spændende kampe i puljen, hvor Philip vandt én kamp mod en dygtig spiller fra Lillerød og dernæst tabte den næste kamp, hvor Philip – efter eget udsagn – ikke var helt klar fra start. Uanset, en rigtig god start på single sæsonen for Philip, der træner hårdt og målrettet i GBK. 

> Linus og Philip spillede herredouble sammen. I den første kamp var de oppe imod et stærkt par. Men de to GBK’ere tog første sæt 28-26 efter super godt spil. Særligt imponerende at de to GBKere holdt hovedet koldt da det virkelig galdt. Desværre fik modstanderne efterhånden overtaget styringen og vandt de næste to sæt. Alt i alt en rigtig god indsats af Linus og Philip. 

> Edward Leander, der er skiftet til GBK Hørsholm i denne sæson, vandt sin pulje efter tre kampe, hvor spillet og sindsstemningen gik både op og ned. Edward tabte senere i semifinalen, men er godt tilfreds med placeringen som  som nummer 3 i single.  I mixed double spillede Edward og makkeren Nora Balieu fra Hillerød en fin kamp, men deres eneste kamp, der også var finalen.


I U15M i Skælskør kom der også et flot resultat fra en helt ny GBKer
Annemette Kjølby Hansen er helt ny i GBK. Hun kom til Gentofte fra
Værløse.  Annemette står stadig på badmintonpeople som Værløse spiller, men det skal ikke afholde os i Gentofte fra at fejre at …
> Annemette vandt damedouble sammen med Hannah Hall fra Værløse og så blev hun nr. 2 i mixed double sammen med Mads Bang Brand fra Værløse
Stort tillykke til Annemette med et fremragende resultat i Skælskør. I U15 E var der masser af spænding på hjemmebanen i Gentofte

William Abildtrup vandt guld i U15E herredouble og bronze i U15E herresingle

E (for Elite) er rækken for de spillere i Danmark, der er nået længst i deres badmintonudvikling. Turneringen i Gentofte Badminton Klub bød på et hav af kampe, hvor spillere fra hele Danmark – og et par stykker fra Sverige – viste badminton på et højt niveau. 

GBK havde tre spillere i kamp. To af dem er sågar udtaget til landsholdstruppen i deres respektive årgange.  Du kan læse mere om erfaringerne fra denne turnering i en særskilt artikel senere. 

Her opsummerer vi blot placeringer:

> Oscar Reiler, der er første års U15, spillede med i U15E for første gang.   Otto var aktiv i alle tre kategorier. Han fik nogle gode kampe og en masse lærepenge til hans videre udvikling. Se Ottos resultater her

> Rosalina Langhoff, der også er ny i Gentofte, fik en god start på sæsonen med nogle gode sejre i damesingle og mixed double samt nogle tætte nederlag i single og double. Se Rosalinas resultater her

> William Abildtrup kæmpede sig til en fortjent guld medalje i herredouble med makkeren William Bøgebjerg fra Solrød Strand.  I herresingle spillede William en lang række gode kampe, der bragte ham helt til semifinalen om søndagen. Her var luften dog gået ud af ballonen.

William tabte semifinalen i herresingle til doublemakkeren Bøgebjerg og fik dermed en flot 3. plads i single i sæsonens første U15E turnering. 

U17/U19 spillere i turnering

Emil Hesse Holmberg og Jacob Hjorth tog til Skælskør. De kom hjem med 2 guld og 1 sølvmedalje.

Til tider spiller U19 årgangen turneringer sammen med U17. Andre gange spiller de to årgange hver for sig. Også i denne weekend var Gentofte Badminton U17-U19 spillere repræsenteret ude i de danske  – og udenlandske – badmintonhaller.

U17/U19A i Herlev-Hjorten
Her deltog Jacob Amstrup, der er 1. års U17. I puljekampene fik Jacob noteret to vundne og én tabt kamp. I herredouble måtte Jacob og makkeren fra Hillerød Badminton strække våben efter en tæt 3-sætter i første kamp. 
Jacob fortæller i øvrigt at han synes at det gik fint med spillet under turneringen. U17/U19M i Skælskør
I Skælskør var Emil Holmberg Hesse og Jacob Hjorth Jensen i kamp. Og de to viste resten af deltagerfeltet at guld og sølv hører hjemme i Gentofte. 
Det gik nemlig sådan at Jacob og Email nappede guldet i herredouble efter finalesejr over et par fra Hvidovre Badminton.

Og som “topping på Lines energibarer” så stod finalen i single også mellem de to dygtige Gentofte drenge. Her trak Jacob, der højdemæssigt er lavere end Emil, det længste strå. Han vandt efter en vaskeægte 3-sætsgyser med cifrene  21-14 14-21 21-17. 

Flot flot flot af de to, der til stadighed udvikler deres badmintonfærdigheder gennem hård og målrettet træning i GBK.  

Jacob er i øvrigt også ny i Gentofte Badminton fra denne sæson.U17 Europamesterskaber i Polen  – her er GBK også med
Også her er der deltagelse af en GBK’er. Nemlig Victor Kauffmann, der spiller for Danmark. Det skriver vi mere om snart. Men indtil videre har Victor gjort det fornemt og været medvirkende til at sende Danmark i finalen. 

Seniorer i kamp – 2 guldmedaljer til GBK i den første Grand Prix Circuit i Aarhus AB

2 guldmedaljer til GBK spillere ved Grand Prix Circuit i Aarhus AB

Som rosinen i pølseenden glæder det os at informere om Line Christophersen og Mads Christophersens bemærkelsesværdige resultater De deltog begge i det første Grand Prix Circuit stævne, der blev afholdt i Aarhus Badmintonklub AB.  Her blev der udover æren spillet om kolde kontanter til finalisterne. 

Og helt fortjent vandt begge GBKere første pladsen i hhv. damesingle og herresingle.  Kæmpe stort tillykke til Line og Mads. De to er top seriøse atleter, der træner hårdt og målrettet hver uge. 

Afslutningvist, skal vi ikke glemme en af vores nye GBK trænere. Kasper Antonsen vandt nemlig guld i herredouble i Aarhus AB sammen med makkeren Philip Seerup fra Aarhus AB.   Tillykke med sejren til Kasper!

0 Comments on “Gentofte Badminton spillere turneringsresultater