top of page

Om GBK

Gentofte Badminton Klub

GBK er en af Danmarks ældste og mest fremtrædende klubber gennem tiderne. Klubben blev stiftet 10. februar 1931.

Se Wikipedia for mere information om Gentofte Badminton Klub

Hallen Ved Stadion 4 blev indviet i 1936, men inden da spillede vi i lejede lokaler på Maltegårdsvej i Charlottenlund. Som en af få sportsklubber ejer vi selv badmintonhallen.

GBK hallen har 9 badmintonbaner, og som den eneste klub i Danmark en centercourt opvisningsbane med faste tilskuerpladser omkring. Klubben huser også badmintonakademiet Peter Gade Academy samt Performancecenter.

Sportslig historik

GBK har gennem tiden formået at holde sig i toppen af den danske samt den internationale elite, og har således vundet mere end 100 titler, heriblandt 7 Europamesterskaber for hold.

Hvem kender ikke tidligere og nuværende GBK spillere som Poul Holm, Aase Schiøtt Jacobsen, Ole Jensen, Tonny Ahm, Per Walsøe, Anne Flint, Ib Frederiksen, Bente Flint, Steen Skovgaard, Kirsten Larsen, Flemming Delfs, Lene Køppen, Poul Erik Høyer, Pernille Dupont, Morten Frost, Grete Mogensen, Peter Gade og Camilla Martin. 

Sportslig målsætning

GBK har en stor og velfungerende ungdomsafdeling (USU). Her træner både breddespillere og elitespillere som gør sig gældende på forskellige niveauer i deres respektive aldersgrupper.  USU er stolte af en stor gruppe af dygtige og engagerede trænere og ledere.

Selvom flere af ungdomsafdelingens spillere er udtaget til landsholdssamlinger, og nogle ovenikøbet er udtaget til at deltage i Europamesterskaber o.l. for Danmark, så er Gentofte Badminton Klubs styrke at vi fokuserer på udvikling fremfor kortsigtede resultater. 

Klubben har hold i københavnerkredsens forskellige aldersgrupper, en seniorafdeling og en veteranafdelingen, hvor medlemmer på forskellige niveauer spiller på hold i aldersgrupperne 40+, 50+ og 60+

Eliteafdelingen består af 3 hold. Her spiller nogle af Danmarks bedste og mest eksponerede spillere indenfor deres række.

Alle hold har som overordnet målsætning at vinde deres række.

gade-oplægger.jpg

Peter Gade hjælper til
ved Smash-It fundraiser

uvm2.jpg

Europamester og #2
ved VM for Ungdom

smash-it.jpg

Danmarks eneste centercourt

bottom of page